Mepps, de levende legende in de roofvisserij!

Toen de Fransman André Meulnart in 1938 het eerste prototype van zijn baanbrekende kunstaasconcept uitprobeerde, kon hij niet bevroeden hoeveel impact zijn uitvinding op het hedendaagse roofvissen zou hebben! Het viel hem op dat zijn experimentele kunstaasje onder water nogal op een vlinder leek, en zo kreeg het de naam Aglia; Latijn voor vlinder. Een naam die nog steeds met trots in het assortiment van Mepps prijkt, en niet zonder reden! De vangkracht is immers na al die decennia in vrijwel ongewijzigde vorm nog steeds legendarisch! En zo ontstond het huidige Mepps, dat staat voor Manufacture d’Engins de Precisions pour la Peche Sportive. Thans één van s ’werelds grootste kunstaasmerken, en dat is natuurlijk niet voor niets…

We zijn bij Arca dan ook enorm trots om dit roemrijke merk al sinds jaar en dag in ons portfolio te mogen voeren! Zo bieden we bijvoorbeeld de Mepps Trout serie met enkele haken, speciaal voor de populaire visserij op forellenvijvers. Maar ook de inmiddels wereldberoemde Mepps Lusox; de eerste spinner die speciaal werd ontwikkeld voor het gericht vissen op snoek, en daarin tot op de dag van vandaag nog steeds onverslaanbaar is! Eigenlijk is er voor elke discipline binnen het roofvissen wel een passende Mepps-spinner verkrijgbaar. Van het gericht vissen op kopvoorn tot de visserij op baars en snoekbaars: bij Mepps is er voor elke denkbare visserij de perfecte spinner voor handen!

Laat jezelf verrassen door de vangkracht van deze klassiekers, en scoor jouw eigen Mepps roofvismagneten bij onze geselecteerde resellers!

NL
Powered by TranslatePress