River & Stream

Field Test Loomis & Franklin River & Stream.

– De Loomis & Franklin River & Stream is een hengel die, zoals de naam al voorspelt, bedoeld is voor de visserij op riviertjes en beken. Bij gebrek aan kleinschalig stromend water in ons vlakke landje zijn we naar de Ronde Bleek gereden om daar eens te bekijken wat deze hengel allemaal kan. Een ding is zeker, in het water van de Ronde Bleek zijn geduchte tegenstanders te verwachten! Een test van formaat dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De top van de hengel valt alle agressieve klappen goed op!

 

Deze 9 voets #4-5 hengel is erg vriendelijk geprijsd en daarom meteen ook geschikt voor de ‘beginner’, maar deze hengel afdoen als een beginnershengel is een grote fout. Zo zal tijdens het testen blijken. Als we de hengel uit zijn luxe koker toveren valt direct het vederlichte gewicht op. Hier kun je zonder moeite een hele dag mee werpen! En dat is ook het exacte strijdplan vandaag.

 

 

 

 

Met deze lichtgewicht Rapture Guidemaster HBC licht de set perfect in balans!

 

 

 

 

 

Hier een hele dag mee vissen is een fluitje van een cent!

 

Met een klein streamertje werpt deze hengel erg lekker. Moeiteloos zet je de streamer op grote afstanden weg. Dit komt doordat de hengel erg flexibel is, zonder daarbij een zwabberstok te worden. De hengel buigt makkelijk, maar veert even snel weer kaarsrecht terug. Dat komt het viscomfort alleen maar ten goede. Daarnaast geeft deze hengel aanbeten feilloos door. De zachte hengeltop vangt de eerste klap van de aanbeet goed op waardoor lijnbreuk van harde aanbeten nauwelijks meer voorkomt.

 

 

 

Moeiteloos zet je de lijn meters weg!

 

 

En als die harde aanbeet dan gepareerd is begint de lol natuurlijk pas echt; de dril! Een schitterende regenboogforel trekt de hengel krom tot in het handvat. Harde runs worden afgewisseld met spectaculaire sprongen. Maar de River & Stream geeft geen krimp. Het bovendeel van de hengel heeft ruim voldoende dempende eigenschappen, terwijl de eerste delen van de hengel taai genoeg zijn om de vis te sturen. Na een zenuwslopende dril waarbij de forel keer op keer meters lijn meeneemt krijgen we de vis met zijn kop boven water en kan het schepnet eronder. “YES! Wat een bak!” De River & Stream is goedgekeurd door een bak van een regenboogforel, schitterend!

 

 

 

 

Een regelrechte bak van een regenboogforel!