Vliegvissen !

Field Test Loomis & Franklin Small Creek.

– Vliegvissen, dat is toch een visserij voor mensen met een dikke portemonnee? Nou, mooi niet dus! Loomis & Franklin hebben een aantal zeer vriendelijk geprijsde hengels in hun assortiment. Hengels die overigens ook nog eens enorm vriendelijk presteren! Neem nu bijvoorbeeld de #3 Loomis & Franklin Small Creek die we vandaag aan de tand voelen. Een perfect voorbeeld van de kwaliteit die Loomis en Franklin levert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Loomis & Franklin Small Creek wordt geleverd met een luxe hengelkoker.

 

Over smaak valt te twisten natuurlijk, laten we dat vooropstellen. Maar het sobere design van deze hengel moet toch enorm veel mensen aanspreken. De hengel wordt geleverd in een bijpassende, makkelijk te vervoeren hengelkoker waarin de hengeldelen goed beschermd worden. Als je de hengel uit de koker haalt valt naast het mooie, sobere, design direct nog iets op; de hengel is echt vederlicht en heeft een supersnelle actie!

Tijd om de hengel in de praktijk te testen! We willen de hengel in een stadspark aan de tand voelen. Dit park zit vol met mooie voorns, maar je kunt er ook zomaar op een karper(tje) stuiten. Hoe dan ook staat dit park garant voor veel plezier met een #3. Tijdens de eerste worpen vallen direct enkele prettige eigenschappen van deze hengel op; de actie is enorm snel. Dit zorgt ervoor dat je de lijn gemakkelijk op afstand krijgt, zonder hierbij enorm met krachten te hoeven smijten. De hengel werkt voor je in plaats van andersom. De blank van de hengel is snel geladen ontlaadt ook vliegensvlug. Hierdoor vuurt hij de lijn zonder moeite naar de gewenste bestemming.

 

 

 

Deze combinatie ligt perfect in balans; een Rapture Guide Master HBC reel met Loomis & Franklin Small Creek hengel.

 

Na een paar worpen wordt er plots een vis gehaakt. Een mooie ruisvoorn geeft een zenuwachtige dril weg. De top van de hengel is zacht genoeg om het nerveuze gebeuk van de ruisvoorn op te vangen. In no time hebben we de vis op de kant. Fantastisch! Dit is natuurlijk hét ideale werk voor deze hengel en daar blinkt hij dan ook echt in uit.

 

 

 

 

 

De top buigt diep door, maar in de onderste delen heeft de hengel nog meer dan genoeg reserve!

 

 

 

 

De zachte hengeltop heeft alle uitspattingen van deze ruisvoorn perfect opgevangen!

 

 

 

 

 

 

Met deze uitrusting kun je moeiteloos uren aan een stuk vissen!

 

Na die ruisvoorn zien we plots een aantal bellenplakkaten. Dat kan maar één ding betekenen: er zijn karpers in de buurt! Nadat we ruisvoorn nummer 2 terug hebben gezet wordt de volgende worp ingezet. Wie met een klein beetje techniek kan werpen, gooit moeiteloos 20 meter met deze hengel. Tijdens het rustig binnenstrippen volgt een lome aanbeet. De hengel kromt en kromt, maar behoudt toch nog genoeg reserve in de eerste delen. Dan een serie felle beuken en een aantal meters vliegenlijn moeten worden prijsgegeven… Karper! De hengel krijgt het flink voor zijn kiezen en alle zeilen worden bijgezet om dit karpertje te temmen. Maar dat lukt zonder problemen! Zo verlaat de Loomis & Franklin Small Creek het strijdtoneel zonder kleerscheuren, echt een fantastische hengel!

 

 

 

De Rapture Guide Master HBC doet waar hij voor gemaakt is!

 

 

 

 

De Small Creek is vederlicht en heeft een snelle actie.

 

 

 

 

 

Karper… Als dat maar goed gaat!

 

 

 

 

Getemd aan een # 3, topsport!

 

FOTO’S SONY DSC

 

 

 

Een handzaam pakket om mee te nemen.

 

 

Gebruikte materialen:
Hengel: Loomis & Franklin Small Creek #3 7’6” 4pcs
Reel : Rapture Guide Master HBC #5/6