Het seizoen is begonnen- deel 2: karpervijvers

Tijdens de winter hebben de vissen op vijvers hun welverdiende rust gekregen. Nu het seizoen en de competities weer terug van start gegaan zijn, is het zaak om goed voorbereid op het strijdtoneel te verschijnen. Houd de volgende tips in het achterhoofd en haal het meeste uit deze periode.

 

Tip 1: in de oeverzone

Karpers kun je recht onder je voeten vangen, ook in het voorjaar. Ondiep water warmt sneller op en bevat ook eerder natuurlijk voedsel dan andere delen van een water. Tel daarbij op dat zo vroeg in het seizoen karper nog wat minder schuw is dan later in het jaar, wanneer er al veel gevangen zijn. Voor deze visserij is de Arca Margin Carp ideaal. Een dergelijke hengel moet natuurlijk sterk zijn. Deze hengel is gemaakt van super sterk en hoogwaardig carbon en heeft een parabolische buiging. De top is ruim genoeg gemaakt om ook dikker elastiek te gebruiken.

Speciaal ontworpen voor een kantvisserij.

 

 

 

Tip 2: nieuwerwets deeg

De keuze voor haakaas is enorm. En op ieder water zal weer een andere aassoort de sleutel tot succes zijn. Neem bijvoorbeeld deeg, ook wel het vissen met de bol, dit is een techniek op zich! Een zwaar onderschatte vistechniek, tenminste in Nederland. In België zijn ze al wat verder en is dit niks nieuws onder de zon. Wel zien we steeds meer kant-en-klare deegmixen verschijnen. Welke moet je kiezen? De Carp Paste van Bait-Tech is een vismeelrijke mix, aangevuld met betaine en attractants. Kortom, een kwalitatief hoogwaardig deeg. Er zijn twee varianten: halibut en natural fishmeal. Simpelweg mixen met water, 5 minuten laten staan en het deeg is klaar voor gebruik.

Met het deeg van Bait-Tech ga je voor kwaliteit!